Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007

Πως να κάνετε τα πάντα λάθος σε έναν αγώνα.

Η πρώτη φορά στη ζωή μου που έτρεξα σε αγώνα, ούσα εντελώς άσχετη από αντίστοιχες καταστάσεις, ήταν πριν από τρία χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα νομίζω ότι έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία σχετικά με ΟΛΑ όσα μπορεί κανείς να κάνει λάθος σε έναν αγώνα.




Σε αντίθεση λοιπόν με το δεκάλογο του σωστού αθλητή παραθέτω το "δεκάλογο του σωστού ερασιτέχνη – άσχετου", ή αλλιώς "οδηγός του πώς να κάνετε τα πάντα λάθος":




1. Να τρέξετε δέκα χιλιόμετρα ακριβώς την προηγούμενη του αγώνα, γιατί σας έπιασε άγχος ότι δεν κάνατε αρκετή προπόνηση τις προηγούμενες ημέρες γιατί είχατε πολλή δουλειά, είχε τα γεννέθλια της η κολλητή σας και ψάχνατε τι θα βάλετε, είχε ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και μετά τις πολλές μπύρες είχατε ένα βάρος και τέλος πάντων έφτασε η προηγούμενη του αγώνα και απλά δεν έχετε τρέξει όσο πιστεύατε ότι μπορούσατε. Ε… ξέρετε δεν πάει έτσι αυτό (παρόλο που το έχω δοκιμάσει επανειλημμένως).

2. Να πάτε στο πάρτυ των γενεθλίων της κολλητής σας και να θεωρήσετε ότι θα προλάβετε να γυρίσετε νωρίς και να κοιμηθείτε αρκετά – συγκεντρωθείτε –είμαστε έλληνες – δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα καταφέρετε.

3. Να πάτε το προηγούμενο βράδυ στο καθιερωμένο pasta πάρτυ και να φάτε του σκασμού γιατί απλά είναι μακαρόνια και χρειάζεστε τους υδατάνθρακες. Ιδίως αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε το βράδυ. Το σίγουρο είναι ότι σας περιμένει μια νύχτα ξενυχτιού από τη βαρυστομαχιά και μια γλώσσα τσαρούχι από την αφυδάτωση.

4. Να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε πλύνει το αγαπημένο μπλουζάκι/σορτσάκι/καλτσάκι κλπ και να τα πλύνετε το βράδυ στις 23:00 – σε έξι ώρες πρέπει να τα φορέσετε – μαθητικώς αποδεδειγμένο – δε στεγνώνουν! Εκτός και αν μένετε στο Ντουμπάι και τα βγάλετε έξω να στεγνώσουν, αλλά εκεί δεν ανοίγουν τα παράθυρα και δεν υπάρχουν και αγώνες γιατί απλά πεθαίνεις αν τρέξεις έξω οπότε η μόνη λύση είναι το σεσουάρ….

5. Να αποφασίσετε ότι αφού δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τα ρούχα σας τα οποία τα λερώσατε το πρωί που κάνατε την τελευταία αγχωμένη προπόνηση και τώρα είστε κουρασμένος/η, θα φορέσετε την εντελώς καινούρια μπλούζα που δεν έχετε ξαναφορέσει ποτέ…. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ την ημέρα του αγώνα θα σας ενοχλήσει κάτι: η φίρμα, η ραφή, το μανίκι, ο λαιμός, κάτι τέλος πάντων…

6. Να θεωρήσετε ότι το πρωί έχετε αρκετό χρόνο να ετοιμάσετε τα πράγματα σας. Αυτό είναι το καλύτερο γιατί έχει δύο αποτελέσματα:
a. Δεν κλείνετε μάτι από την αγωνία
b. Το πρωί είναι σίγουρο ότι δε θα βρίσκετε κάτι από τα παρακάτω:
i. Γυαλιά
ii. Καπέλο
iii. Κορδέλα
iv. Λαστιχάκι για τα μαλλιά (για τις γυναίκες)
v. Παπούτσια
vi. Κλειδιά αυτοκινήτου
vii. Το ίδιο το αυτοκίνητο
viii. Όλα τα παραπάνω

7. Να κάνετε τόση προθέρμανση με αποτέλεσμα να λαχανιάσετε πριν ακόμη ξεκινήσετε/ να μην κάνετε καθόλου προθέρμανση για να μην κουραστείτε με αποτέλεσμα να πιαστείτε απίστευτα μετά τον αγώνα.

8. Να περιμένετε μέχρι πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση για να διαπιστώσετε ότι δε σταυρώνετε τα πόδια σας επειδή κάθεστε αλλά γιατί πρέπει να πάτε τουαλέτα. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αν είστε γυναίκα ή αν ο αγώνας είναι στο κέντρο μια πόλης (οπότε δεν υπάρχουν θαμνάκια, δεντράκια και λοιπά εις άκια για να σας καλύψουν). Βλέπετε την ίδια ανάγκη με εσάς ένιωσαν και όλοι οι άλλοι δρομείς και δεν υπάρχει περίπτωση να αδειάσει η τουαλέτα παρά μόνο πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση.

9. Να χωριστείτε με τον φίλο/φίλη σας με τον/την οποία έχετε πει ότι θα τρέξετε μαζί και να πείτε ότι θα βρεθείτε στη γραμμή της εκκίνησης. Είναι εγγυημένο ότι τελικά θα τρέξετε μόνος σας στον αγώνα καθώς ο μόνος τρόπος για να ξαναβρεθείτε είναι να πάρετε την ντουντούκα/μικρόφωνο ή ο,τι άλλο έχει ο αφέτης στα χέρια του και να αρχίσετε να ανεβοκατεβαίνετε στη γραμμή της εκκίνησης φωνάζοντας το όνομα του φίλου σας. Σκεφτείτε το όμως γιατί εσείς μπορεί να τα καταφέρετε ο φίλος σας όμως μπορεί να μην εκτιμήσει την τόση δημοσιότητα.

10. Και τέλος να πιείτε όλο το Νιαγάρα στον πρώτο ανεφοδιασμό νερού ή να μην πιείτε καθόλου. Στην πρώτη περίπτωση η σπλήνα σας θα σας πιάσει σε λίγα δευτερόλεπτα και θα συνεχίσετε τον υπόλοιπο αγώνα διπλωμένοι στα τέσσερα σαν τον σκύλο, στη δεύτερη θα κορακιάσετε. Και στις δύο περιπτώσεις θα μεταλλαχθείτε σε ένα ζώο, αλλά τουλάχιστον έχετε επιλογή μεταξύ θηλαστικού και πτηνού :-)

Και… αυτό ήταν! Συγχαρητήρια! Τελειώσατε τον πρώτο σας αγώνα. Αν τα καταφέρατε να κάνετε ΟΛΑ τα παραπάνω μαζί, έχετε μάλλον απλώς καταφέρει να τερματίσετε, τελευταίοι βέβαια, οπότε μιλήστε στην κοπέλα που είναι δίπλα σας γιατί μάλλον είμαι εγώ!

3 σχόλια:

Klearchos είπε...

Πολύ τρέξιμο, ρε παιδί μου!!

Unknown είπε...

Μπράβο μπράβο!!!!! Πολύ καλά κάνεις και τρέχεις Χριστίνα, τρέξε και για μας λίγο.....

Unknown είπε...

Χμμμμ να υποθέσω ότι και οι δυό σας δεν είστε φανατικοί δρομείς ε?