Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2007

Τεχνολογία, εξυπηρέτηση πελατών και happy end α λά ελληνικά (χωρίς γάμο όμως :-)

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν και χρησιμοποιούν την τεχνολογία όταν αυτή κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Κάνω σχεδόν όλες τις αγορές μου από το Internet, έχω GPS για να βρίσκω το δρόμο μου αλλιώς χάνομαι στην Κηφισίας (δεν κάνω πλάκα - ισχύει – έχω χαθεί επανειλημμένως) και είμαι από τους πρώτους που αγόρασαν το Nike+ όταν ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο για να το συνδέσω με το Nano μου. Για όσους δεν ξέρουν, το Nike+ συνδέεται με ένα τσιπάκι στο παπούτσι σου και ενώ τρέχεις σου λέει ταχύτητα, χιλιόμετρα, χρόνο και διάφορα άλλα ωραία.

Καταευτυχισμένη με την αγορά μου το χρησιμοποιούσα όπου κι αν έτρεχα. Φανταστείτε λοιπόν την στενοχώρια μου όταν περίπου πριν από ένα μήνα σταμάτησε να μου λέει ταχύτητα. Και εξηγώ αμέσως γιατί στενοχώρια: Είχε εγγύηση έναν χρόνο και το θυμόμουνα, αλλά στο μυαλό μου συνδύασα το Nike+ με το οικτρό service της Apple στην Ελλάδα. Όσοι έχετε δοκιμάσει ποτέ να μιλήσετε με την Rainbow (με χρέωση εννοείται) ακόμα και για το πιο απλό πράγμα, θα με καταλάβετε – πιο απλό είναι να αγοράσεις καινούριο i-pod από το να βγάλεις άκρη. Και γι αυτό το λόγο συνεχώς ανέβαλα να κάνω οτιδήποτε.

Ενόψει όμως του Nike run της Κυριακής, αποφάσισα ότι είναι χαζό να κάθομαι και να αφήνω το κακό service μιας άσχετης εταιρείας να με επηρεάζει και πήρα τηλέφωνο το κατάστημα που το είχα αγοράσει. Ευχάριστη έκπληξη νούμερο ένα: το σήκωσε ένας ευγενέστατος κύριος ο οποίος μου είπε να περάσω οποτεδήποτε θέλω και να του το αφήσω. Έκπληξη νούμερο δύο: Μου ζήτησε συγγνώμη εκ των προτέρων που δε θα μπορέσει να το ελέγξει αμέσως ο ίδιος και θα αναγκαστεί να το κρατήσει!!!! Αν είναι δυνατόν. Μόνο που δεν γέλασα, τον ευχαρίστησα και έκλεισα.

Πήγα λοιπόν στο κατάστημα την Παρασκευή το βράδυ. Λέω στην κοπέλα στο ταμείο γιατί ήρθα και με το που μου λέει «Αχ δε μιλήσατε όμως μαζί μου» ετοιμάζομαι από μέσα μου να φορτώσω… Ακολουθεί όμως η έκπληξη νούμερο τρία: Μου ξαναζητάει συγγνώμη γιατί δεν μπορεί να το ελέγξει εκεί και πρέπει να το κρατήσει!!! Αν είναι δυνατόν – δηλαδή έχουν πάει πελάτες και τους έχουν ζητήσει να τρέχουν γύρω γύρω για να ελέγξουν επί τόπου αν δείχνει τα σωστά χιλιόμετρα το Nike+ ;;; Ή κάποιοι πελάτες περιμένουν να έχει η Nike εργαστήριο από κάτω και να τσεκάρουν τα προϊόντα τους κάποιοι τρελοί επιστήμονες με άσπρες ρόμπες;;; Διαβεβαιώνω φυσικά την κοπέλα ότι καταλαβαίνω, της αφήνω το τηλέφωνο μου και φεύγω.

Ε θέλετε να ακούσετε και την έκπληξη νούμερο τέσσερα; Την Τρίτη το πρωί με καλεί ένας άλλος κύριος και μου λέει ότι ελέγξανε το Nike+ είχε όντως θέμα και να περάσω όποτε θέλω να πάρω ένα καινούριο…. Δεν τους κυνήγησα, δεν έβρισα, δεν τσαντίστηκα δεν περίμενα ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, δεν έχασαν τα στοιχεία μου, δε με αμφισβήτησαν!!!

Το αποτέλεσμα; Πήγα και παρέλαβα το καινούριο μου Nike+ και ήμουνα σε τέτοια κέφια που αγόρασα και εκατό άλλα πράγματα από το κατάστημα…. Τόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες και οργανισμοί ότι θα τους κόστιζε γενικά λιγότερο να μας εξυπηρετούν με αυτόν τον τρόπο; Προφανώς ναι, αλλά για την ώρα δε με νοιάζει γιατί εγώ έχω το ωραίο μου γυαλιστερό καινούριο μου Nike+ και ανυπομονώ να το χρησιμοποιήσω το απόγευμα! Καλό μας τρέξιμο!

5 σχόλια:

titania είπε...

Σχεδόν με έψησες και ας μην έχω και ιδιαίτερη σχέση με το τρέξιμο (leave alone long distance running)...

Ρε μπράβο η rainbow!

Unknown είπε...

Όχι όχι η Rainbow!!! - αυτοί συνεχίζουν να είναι απαράδεκτοι... Η Nike ήτανε σωστή... η Rainbow μόνο που δε σου λέει "εγώ έτσι δουλεύω - αν δε σου αρέσει άντε πνίξου...!"

Ανώνυμος είπε...

Πωλείται το nike+ στην Ελλάδα? Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι.

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψάξει στο internet γιατί είχα πέσει πάνω του σε ένα μαγαζί nike που ήμουνα. Αν είσαι Αθήνα λοιπόν, το έχει σίγουρα στο Nike κατάστημα στην Κηφισίας στο εμπορικό Avenue. Και στη Θεασσαλονίκη το είχα βρει στο εμπορικό Cosmos. Λογικά πρέπει να το έχουν όλα τα καταστήματα Nike...

Ανώνυμος είπε...

Eyxaristo.. xriazome omos kai ena ipod.. kai nike papoutsia.. tha ta xtipiso syntoma nomizo..